BØGER

Jeg har i mange år også levet af at være forfatter. Herunder kan du se, hvad jeg har skrevet:

 

’Svigt’ (2019)

’Utro’ (2017)

’Park’ (2015)

’Optaget’ (2014)

’Det Dobbelte Menneske’ (2012)

’Kontaktpersonen’ (2011)

’Choice-Manager’ (2007)

’Udbryderens Plan’ (2004)

’Journeyman’ (2001)

’En Magisk Jul’ (1998)

’Hjernespind’ (1995)

Alle bøgerne er blevet bestsellere. Samlet salg: 300.000.

Anmeldelser

”Henrik Frederiksen var blandt pionererne inden for dansk standup, men det er som selvudleverende forfatter, han rammer hårdt. Jeg haft fornøjelsen af både at læse hele hans forfatterskab og se ham optræde, men også at få en på hovedet af ham i tidernes morgen. Men hvem gider huske 90'erne? Bogen Svigt er som at læse en frederiksbergsk Woody Allen lægge arm med Dan Turèll på Café Malmø kl. 07 en vintermorgen. God læsning.”
Casper Christensen
"En slags livsstilsroman om hvordan vi lever nu. Historien er inciterende kold og indfanger fornemt miljøet i den højere middelklasse på godt og ondt. Meget underholdende og vedkommende."
Bo Tao Michaëlis
Politiken
”Hold da op for en hæsblæsende tour de force i ”testosteron-land”. Boksere, gangstere og dejlige damer i en stor, ordrig, fabulerende, kulørt mobbedreng af en roman.”
Hella Joof
Filminstruktør
”Sit Down-komiker må man vel næsten kalde Henrik Frederiksen, når han med sin bog ’Hjernespind’ – gang på gang – får læserens næsebor til at vibrere af hidsige fnis. Han er en underlig snegl, denne Frederiksen. En blanding af storyteller og skarpsindigt sludrechatol. Hans hjerne spinder vidt og bredt, men der gemmer sig ikke så lidt alvor bag latteren – ellers havde det jo heller ikke været nær så sjovt.”
Kim Skotte
Politiken
”En underfundig, urovækkende, men også rørende blandingsroman med genremæssige grænseoverskridelser. Tilsat kunstnerromanens labyrintiske udviklinger, hvor en forfatter fødes med smerte og vil have sine traumer på tryk i en benhård forlagsverden og dermed komme videre. Enten som menneske eller kunstner. Eller begge dele. Alt skrevet i et fængende sprog som dirrer af den københavnske storbys drive og desillusion.”
Bo Tao Michaëlis
Politiken
”Jeg er aldrig rigtig blevet venner med bøger og læser derfor virkelig langsomt, så når jeg endelig skal læse noget, er det saftsuseme dejligt, at det er så underholdende, spændende og nå ja – sjovt! Han har givet mig lyst til at læse mere.”
Christian Fuhlendorff
Stand-up komiker
”Udbryderens plan er en provokerende og udflippet roman – uimodståelig og underholdende i al sin opblæsthed. Romanen handler om et rigt, terapeutisk samfund, hvor mennesker søger meningen i sig selv, frem for hos andre, og derfor bliver prisgivet den totale meningsløshed. Det er Nietzsche som selvhjælpsbog”.
Anna Libak
Weekendavisen
”Man må lade Henrik Frederiksen, at han til overflod har sans for spøjse typer. Bogen har bestemt underholdende kvaliteter. Frederiksen har fortjent sit kælenavn som ”Kongen af den litterære underskov”.
Birte Weiss
Weekendavisen
”Henrik Frederiksen er den perfekte guide ind i skyggerne, når han genbesøger en spændende verden, han tidligere var en del af. God fortælling.”
Flemming Møldrup
Tv vært, DR
”Dybt begavet.”
Peter Aalbæk Jensen
Zentropa Film
”Idéen med udbryderens plan er interessant og vækker mindelser om Luke Rhineharts ”Terningemanden”.
Per Krogh Hansen,
Berlingske Tidende