Forfatter & Forlægger

Fra artikel i Berlingske

En litterær visionær og iværksætter

Henrik Frederiksen, den fremtrædende danske forfatter og forlægger, er en bemærkelsesværdig skikkelse inden for den danske litterære verden. Hans alsidige karriere og imponerende præstationer har gjort ham til en central skikkelse i dansk litteratur og forlagsverden.

Uddannet cand.merc. og bevæbnet med en dyb indsigt i erhvervslivet, valgte Henrik Frederiksen at følge sin passion for litteratur og undervisning. Han har bidraget betydeligt til vidensdeling som underviser på HD-studiet på Copenhagen Business School, hvor han har formået at kombinere de komplicerede discipliner inden for erhvervslivet med en dyb litterær forståelse.

Henrik Frederiksen’s værker rummer en bred vifte af emner og genrer, og hans evne til at skabe forbindelse til læserne er enestående. Hans bøger er ikke kun en kilde til underholdning, men også til refleksion og indsigt. Han har beriget den danske litteratur med et væld af værdifulde bidrag, og hans værker er blevet værdsat af læsere over hele landet.

Henrik Frederiksen tog skæbnesvangre skridt i 1995...

– da han grundlagde sit eget forlag, Frederiksens Forlag. Dette dristige skridt har gjort ham til en pioner inden for selvudgivelse i Danmark og har åbnet dørene for en ny æra inden for forlagsverdenen. Med mod, vision og en forpligtelse til kvalitet har han som den eneste danske forfatter nogensinde solgt mere end 300.000 bøger på sit eget forlag, Frederiksens Forlag. Dette er en bedrift, der vidner om hans dygtighed som forfatter, hans evne til at markedsføre sit eget arbejde og hans forståelse for publikums ønsker.

Henrik Frederiksen er ikke kun en forfatter og forlægger; han er en litterær visionær, der har formået at bane vejen for nye muligheder inden for dansk litteratur. Hans historie er en inspirerende fortælling om mod, dedikation og talent, der fortsat vil forme den danske litterære scene i årene fremover.

Bøger

Anmeldelser

Casper Christensen
Casper ChristensenSkuespiller & Manuskriptforfatter
Læs mere
”Henrik Frederiksen var blandt pionererne inden for dansk standup, men det er som selvudleverende forfatter, han rammer hårdt. Jeg haft fornøjelsen af både at læse hele hans forfatterskab og se ham optræde, men også at få en på hovedet af ham i tidernes morgen. Men hvem gider huske 90'erne? Bogen Svigt er som at læse en frederiksbergsk Woody Allen lægge arm med Dan Turèll på Café Malmø kl. 07 en vintermorgen. God læsning.”
Bo Tao Michaëlis
Bo Tao MichaëlisPolitiken
Læs mere
”En underfundig, urovækkende, men også rørende blandingsroman med genremæssige grænseoverskridelser. Tilsat kunstnerromanens labyrintiske udviklinger, hvor en forfatter fødes med smerte og vil have sine traumer på tryk i en benhård forlagsverden og dermed komme videre. Enten som menneske eller kunstner. Eller begge dele. Alt skrevet i et fængende sprog som dirrer af den københavnske storbys drive og desillusion.”
Kim Skotte
Kim SkottePolitiken
Læs mere
”Sit Down-komiker må man vel næsten kalde Henrik Frederiksen, når han med sin bog ’Hjernespind’ – gang på gang – får læserens næsebor til at vibrere af hidsige fnis. Han er en underlig snegl, denne Frederiksen. En blanding af storyteller og skarpsindigt sludrechatol. Hans hjerne spinder vidt og bredt, men der gemmer sig ikke så lidt alvor bag latteren – ellers havde det jo heller ikke været nær så sjovt.”
Tidligere
Næste
Christian Fuhlendorff
Christian FuhlendorffStand-up komiker
Læs mere
”Jeg er aldrig rigtig blevet venner med bøger og læser derfor virkelig langsomt, så når jeg endelig skal læse noget, er det saftsuseme dejligt, at det er så underholdende, spændende og nå ja – sjovt! Han har givet mig lyst til at læse mere.”
Anna Libak
Anna LibakWeekendavisen
Læs mere
”Udbryderens plan er en provokerende og udflippet roman – uimodståelig og underholdende i al sin opblæsthed. Romanen handler om et rigt, terapeutisk samfund, hvor mennesker søger meningen i sig selv, frem for hos andre, og derfor bliver prisgivet den totale meningsløshed. Det er Nietzsche som selvhjælpsbog”.
Birte Weiss
Birte WeissWeekendavisen
Læs mere
”Man må lade Henrik Frederiksen, at han til overflod har sans for spøjse typer. Bogen har bestemt underholdende kvaliteter. Frederiksen har fortjent sit kælenavn som ”Kongen af den litterære underskov”.
Tidligere
Næste
Bo Tao Michaëlis
Bo Tao MichaëlisPolitiken
Læs mere
"En slags livsstilsroman om hvordan vi lever nu. Historien er inciterende kold og indfanger fornemt miljøet i den højere middelklasse på godt og ondt. Meget underholdende og vedkommende."
Hella Joof
Hella JoofFilminstruktør
Læs mere
”Hold da op for en hæsblæsende tour de force i ”testosteron-land”. Boksere, gangstere og dejlige damer i en stor, ordrig, fabulerende, kulørt mobbedreng af en roman.”
Flemming Møldrup
Flemming MøldrupTv vært, DR
Læs mere
”Henrik Frederiksen er den perfekte guide ind i skyggerne, når han genbesøger en spændende verden, han tidligere var en del af. God fortælling.”
Tidligere
Næste
Per Krogh Hansen
Per Krogh HansenBerlingske Tidende
Læs mere
”Idéen med udbryderens plan er interessant og vækker mindelser om Luke Rhineharts ”Terningemanden.”
Peter Aalbæk Jensen
Peter Aalbæk JensenZentropa Film
Læs mere
”Dybt begavet.”
Tidligere
Næste