Om Henrik

Jeg er cand.merc. og life-coach. Jeg har været ekstern lektor på CBS i organisation og ledelse, herunder flere år som proceskonsulent. På et tidspunkt måtte jeg se i øjnene, at jeg længe havde gået med en drøm om at blive forfatter. Jeg har nu skrevet 11 romaner og er en af Danmarks bedst sælgende forfattere. 

 

Da jeg skrev min første bog i 1995, kunne jeg ikke få den udgivet på et forlag – derfor gjorde jeg det selv. I dag har jeg solgt 300.000 bøger, blandt andet ved at stå i Illum, Magasin og flere andre storcentre og signere mine bøger op til jul. 

 

Min egen vej har været forskelligartet, og der har været flere omveje. Jeg har kastet mig ud i ting uden rigtig at vide hvorfor. Var det det rigtige? Var det det, jeg ville? To af mine bøger – ’Udbryderens Plan’ og ’Choice-Manager’ – handler om eksistentielle valg, og det var dem, der ledte mig på sporet af konceptet Choice-Manager. 

 

Jeg har bokset i 10 år (fra jeg var 12 til 22 år) og var dansk mester og på landsholdet. Derudover har jeg trænet kyokushinkai-karate i fem år og i de sidste mange år været optaget af styrketræning og yoga. Derfor er det ingen tilfældighed, at jeg netop kombinerer det at finde sin mentale styrke med træning i Choice-Manager. 

 

Det handler om at blive fastholdt. Jeg elsker at skabe forandring, løfte mennesker til et andet niveau og se, hvad de i virkeligheden er i stand til. Ændre en vanskelig situation til det bedre og få dem i form. 

For seks år siden blev jeg selv ramt af stress efter at have arbejdet voldsomt hårdt på en roman for derefter at stille mig op i Illum og signere bøger i 54 dage i træk. Min helbredelse kom primært via fysisk træning. Siden dengang har jeg altid sørget for at være ekstra aktiv i perioder med hårdt arbejde. Det fjerner ikke blot min følelse af stress, det gør mig også mere udadvendt, i bedre humør og hjælper mig til at kunne yde mere. 

Jeg har tilbragt mange år af mit arbejdsliv med psykologisk arbejde. I dag går min tid med Choice-Manager og mit forfatterskab. Mine kunder er primært inden for bankverdenen, advokatbranchen, Forsvaret og andre højpræstationsbrancher. De sidste to år har jeg desuden haft opgaver for Vallensbæk Kommune. 

 

I mit professionelle arbejde har jeg mødt mange, der står over for etiske, taktiske og eksistentielle dilemmaer. Det er min erfaring, at man med den rigtige sparring og coaching kan blive en mere kompromisløs udgave af sig selv. 

 

Jeg er interesseret i at hjælpe mennesker med at finde den vej, der er den rigtige for den enkelte. Som iværksætter fandt jeg tidligt ud af, hvordan jeg fik det bedste ud af mit forfatterskab – ved at udgive bøgerne selv og dermed beholde rettighederne (og fortjenesten). 

 

Jeg har hele tiden været optaget af en innovativ forretningsudvikling og en original tilgang, på samme måde som jeg altid tilstræber at skrive så originalt som muligt. Som type er jeg en smule utålmodig og går op i at nå resultater, men min facon er ligeledes ledsaget af opmærksomhed, anerkendelse og humor. 

 

Født 1965, bor på Frederiksberg.   

UDDANNELSE

1994 Cand.merc. i organisation og ledelse, CBS, med kandidatafhandling i psykologi

2010 Life-coach

Flere års undervisning i løsningsfokuseret og narrativ metode samt appreciative inquiry. 

KVALIFIKATIONER

Analytisk sans og evne til at gennemskue komplekse psykologiske problemstillinger samt bidrage til at gøre det abstrakte konkret, så problemløsningen forekommer mere overskuelig og enkel.   

BESKÆFTIGELSE

2018 – Coach i Vallensbæk Kommune

2010-2015 – Coach i Københavns Kommune

2014 – Foredragsholder

2010 – CEO i Choice-Manager

2003 – Manuskriptforfatter til filmen ’Anja efter Viktor’

1995-2000 – Klasselærer på HD, ekstern lektor i organisation og ledelse

1995 – Skrev min første bog og stiftede Frederiksens Forlag

1991-1992 – Produktchef for interrail i DSB

1991-1996 – Optrådte med standupcomedy

1989-1991 – Hotel og modeskole i Paris.